Långfredagen

Idag vaknade vi till ett nytt ljud. Det regnade. Hela förmiddagen höll det på och dynorna blev våta, men det var fortfarande varmt. Vi hade tänkt gå på Ho Chi Mihn mausuléet idag och Ebba var lite nyfiken på den döda gubben. Men den här gången kollade Tomas innan och det var stängt på fredagar, så vi gick till litteraturens tempel istället. Det visade sig att regnet inte bara gjort våra dynor våta, utan det hade även gjort alla gator fulla med leriga vattenpölar. Dessa blev extra närvarande när man måste gå i rännstenen och moppar, bilar och bussar hela tiden kör förbi en tätt intill. Vi fick göra ett stopp på vägen för att rensa Ebbas sandaler från lera.
Litteraturens tempel var fint, Ebba blev anfallen av en kille som väldigt gärna ville ta ett foto tillsammans med henne, sen provade hon och tappade ett glasarmband på stengolvet och vi köpte det nu inte längre existerande armbandet :) Templet var byggt enligt Feng Shui och när man kommit till slutet var det bara att gå tillbaka. Det är en ingång som gäller.
Sen stod vi alla fyra, jag, Max, Tomas och Ebba i vägkanten och raggade taxi. Tomas hoppade in i framsätet, Max i baksätet och sen beslöt sig taxin för att börja köra. På nåt sätt hade han missat att det stod två människor till där och viftade. Jag lyckades putta undan dörren och röt åt chauffören på språket som alla förstår "HEEEEYY!" och han klämde fram en svag ursäkt.
Vi skulle äta lunch med Lisa, men Tomas hade redan gjort slut på dagens organisationsförmåga och sa till Lisa att vi skulle ringa henne när vi var framme, men lyckades glömma det under taxifärden. Så där stod vi och väntade, tills vi gick till restaurangen för antagligen hade Lisa gått dit. Nä, naturligtvis hade hon inte det, för hon satt på kontoret och väntade på att Tomas skulle ringa. Men efter några extra turer var vi alla samlade och åt en mycket god lunch.
En snabb sväng hemma, Max hann ta en tupplur, sen iväg och hämta Fanny i skolan och Lova på dagis. Därifrån tog alla utom Tomas en taxi till Fannys glassbar, som faktisk heter Fannys. Ebba, Fanny och jag satt i baksätet, jag med Lova i knäet, samt en stor kamera, en stor väska, Fannys skolväska och så vagnen i bagaget. När taxin stannade stod det så mycket moppar på trottoaren att jag knappt kunde öppna dörren, men jag lyckades åla mig ur bilen med Lova i famnen, försökte fiska upp väskor och kameror. Fanny höll på att glömma sin skolväska och jag konstaterade att jag och Max är vana vid ett barn, inte tre.
Lisa hade redan grundat med tre kulor på Fannys, och var redo fick köra lite mer privat. Jag åt sammanlagt sex kulor, Max en banana split och tre kulor, Lisa åt en glassbakelse och en kula till, förutom de tre första, tjejerna åt varsin stor glass och sen varsin kula till. Som grädde på moset köpte vi med oss ett par paket glass hem :)
En snabb sväng hem igen, en drink i den nya hammocken, lite prat med grannarna och sen beställa en taxi till kvällens skaldjursbuffé (ja, det blev en del mat, men är det påsk så är det). Det var oerhört fräscht och mycket och till mångas glädje "free flow of beer and wine". Andra uppskattade chokladfontänen, tårtorna och glassen. Lekrummet uppskattades nog både av de som satt där och ritade och de andra som ägnade sig mer åt det fria flödet.
Vi uppskattade att ungefär femton glas vin konsumerades vid vårt bord, vilket de andra gästerna kanske kunde ana när sällskapets äldsta herre stoppade in ätpinnarna i öronen och sen gjorde utfall för att knipa sin bror i bröstvårtan med samma pinnar :)
Nu har taxin lämnat av oss hemma, det regnar lite igen och snart ska vi väl alla gå och lägga oss. Det är tidigt upp imorgon igen då färden går till Halong Bay.















Basket/badmintonplanen utanför huset. Familjen Thiel bor i närmsta halvan.















Utflykt till litteraturens tempel.














Lunch med Lisa, vilket inte är så vanligt. Jättegod mat. Som alltid.

























På Fannys glasställe kan visst vad som helst hända.

No comments: