Pekingankan

Alla som läst Sydsvenskan de senaste dagarna har kunnat förfasas över Xirong Kjellerup och hennes Kinacenter på Ön i Limhamn. Om man även läst min blogg kan man nog lägga ihop ett och ett och förstå att Xirong Kjellerup är "Kinesiska damen" i mitt inlägg från kinarestaurangen på Ön i Limhamn. Så många kinarestauranger finns det ju inte på Ön direkt...
I ljuset av det som framkommit i Sydsvenskans artiklar känns det ju lite onödigt att vi faktiskt gick dit och sponsrade elaka fru Kjellerup och hennes oseriösa verksamhet, men det var ju inget vi visste något om. Jag skulle dock avråda alla från att gå dit, om det nu mot förmodan fortfarande skulle vara öppet.
Denna söndag har varit absolut oplanerad och Vira var så utmattad efter besöket av både Ture och Ivar igårkväll att hon sov hela natten, till halv åtta. Efter en frukost somnade hon om igen och ingen vaknade förrän tio över tio. Eller jag vaknade då och ropade till "Men herregud, hon är över tio!!". Mitt rop väckte Vira och även Max slog upp ögonen men han sa att han legat vaken ett tag och funderat på om han skulle gå upp och göra frukost...
Så det blev bacon-och- ägg-brunch och sen har vi datat och gjort godis inför den stundande namngivningsfesten. Max har gjort citronkola som enligt utsago ska bli precis som Fox-kola, och jag har rullat mozartkulor tills händerna var alldeles frasiga av all mandelmassa. Vira har ägnat sig åt att sova. Hon sov såpass länge att jag till slut väckte henne, eftersom jag misstänkte att det skulle bli en vaken natt annars. Hon fick mat, och sen insåg jag att hon legat så att hon kissat över hela sig. Så det blev byte. Efter att ha hängt en del i sittern ville hon ha mer mat, och sen busade vi och sen kräktes hon upp mesta av maten över oss båda, men hon var lika nöjd för det. Men det blev nya kläder igen. Därefter lade Max henne i gymet där hon ägnade en stund åt att prata med sin favoritblomma medan Tassen låg bredvid och vaktade. Sen kräktes hon lite till, men den här gången missade hon mesta av kläderna så vi slapp att byta igen. Vissa dagar klarar hon sig med samma kläder hela dagen, medan andra dagar kräver många klädbyten.
Nu ligger Vira på Max mage och de tupplurar båda två medan mörkret faller utanför. Brasan är tänd och allt är precis så mysigt som man vill att det ska vara!

4 comments:

Rutger said...

En perfekt söndag. Vad hade den elaka kinesiska damen hittat på?

Emilie said...

Verkligen en perfekt söndag! Sydsvenskan körde en serie med tre långa artiklar om He Tian China Center i Limhamn och hur elaka kinesiska damen har skött sin verksamhet och lurats och sagt att hon är kommunfullmäktige och allt vad det var.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1316973/Enligt-flera-av-arbetarna-tar-en-allt-mer-stressad-och-irriterad-arbetsgivare-ut-sin-frustration-pa-de-anstallda-Dromjobbet-slutade-pa-psykakuten.html

Anonymous said...

xirong är nog den mest osympatiska person jag någonsin har mött.

Att hon skulle blåsa sina arbetare eller skall vi säga slavar kunde jag räkna ut med min vänstra stortå.

Falskare finns ej att uppbringa på denna jord.

Anonymous said...

Ni kanske skulle ta reda på fakta, ( precis som sydsvenskan) skulle gjort innan ni skriver något.. Vet ni kanske om att personen som kollapsade inte jobbade så mycket som han säger? Vet ni om att han hade legat inlagd mesta dels av sitt liv på en psykiatrisk avdelning i Kina, pga kollapser? Vet ni om att han bodde gratis? Vet ni om att frukosten han påstods laga varje morgon, var egentligen bara att sätta fram smör och bröd, eftersom han alltid gick upp tidigast? Vet ni om att efter hans såkallade psyk-kollaps var han ute och söp på kasinot och skröt om hur mycket pengar han skulle få nu när han lurat staten...? Finns hur mycket info som helst, som ingen skriver om.. så tänk efter lite..