En dag hemma








































Idag har vi, precis som vi planerade igår, bara hängt hemma i huset och tagit det lugnt. Det var lite åskskurar i morse, och vädret har fortsatt vara ganska molnigt, men alldeles perfekt varmt (enligt mig då, som föredrar en värme uppemot trettistrecket). Molnigheten passar familjen Ehle-Hallgard mycket bra, eftersom vi ju är två lite solkänsliga vuxna och en spädis. Och det är så skönt att kunna ha Vira utan kläder i skuggan och slippa vara orolig för att hon bränner sig (hon är naturligtvis insmord med solskyddsfaktor 50+).
På förmiddagen lyckades vi dra igång jacuzzin och Vira fick sitt livs andra bad, denna gången i bubblor. Kanske var hon inte lika sugen idag, eller så var det bara för att hon badade med mig istället för Max som hon inte var lika road. Inte ledsen på nåt sätt, men de stora skratten uteblev. Vi provar igen imorgon och ska försöka få till en film.
Till lunch hade vi "bokat" i restaurangen på området. Vi har nu förstått att det bästa är att säga till Puck, som driver stället, när vi vill komma, så att hon faktiskt är där. Det är inte direkt högsäsong här på Villa Vista och vi verkar vara hennes enda gäster, så för att vara lite snälla och låta henne slippa sitta och vänta på att vi kanske dyker upp, säger vi nu till när vi planerar att komma. Vi har också lärt oss att om vi vill äta samtidigt så ska vi beställa samma sak, eftersom hon är ensam i köket och lagar först den ena rätten och sen den andra. Kan även nämnas att hon är en utomordentlig kock samtidigt som maten är oerhört billig.
Idag skulle vi äta vid halv två och en stund innan visade Vira tydliga tecken på enorm trötthet och först gick Max en runda runt området med henne i vagnen, och sedan gjorde jag samma sak. Idag var det trädgårsmästardag och det fullkomligen kryllade av små brunbrända män i röda t-shirts, som ler tandlösa leenden med en cigg i mungipan och en risig kvast handen. De blir alla lyckliga av att se Vira och hyssjar på varandra och stänger av sina grästrimmers för att inte väcka henne. Att gå runt här är lite som att vara i ett växthus. Det är varmt, hög luftfuktighet och dofterna från alla hibiskus, bouganvilla och kaprifol i olika färger och former är överväldigande. Området ligger en bra bit från stora vägen och här är alldeles stilla och tyst och områdets gator är tomma. På kvällarna tävlar syrsorna med diverse andra fåglar och kanske några apor om vem som låter mest. Jag tvingar Max att ha dörrarna öppna in bara för att kunna lyssna till stillheten som djungelljuden skapar.
På eftermiddagen körde vi ett träningspass medan Vira sov. Går ju inte att bara dega i tre veckor. Vi har med oss varsitt hopprep och lite Body Balance på datorn, så vi klarar oss.
Egentligen hade vi tänkt åka till Hua Hin Night Market, men vi kom iväg sent och var tvungna att äta först. Vi lyckades än en gång använda S-Os vägbeskrivning och hittade en riktigt fin skaldjursrestaurang precis intill havet där vi åt grillade räkor med oerhörda mängder vitlök medan vi lyssnade på vågorna. Sen blev Vira kinkig när vi skulle köra till Night Market och Max behövde jobba så vi beslöt oss för att ta det en annan dag istället. Så det blev kaffe och en Tobleronebit och lite chat med Sverige istället. Inte dumt det heller. Nu ska jag virka vidare på de små innetofflor jag påbörjade igår.


2 comments:

Inga Ericson said...

Jag väntar med spänning varje eftermiddag på dagens text och än har jag inte blivit besviken. Och ni verkar ju ha det mycket bra och Vira blir bara sötare och sötare. Kramar från Karlshamn

Klinte said...

Så skönt att läsa om semestern.. Helt fel att inte hänga med er flera gångar i veckan. Ni kommer lite närmre när vi kan se och läsa hur ni mår. Kram från Sicilien