Första dagen på stranden

Ojoj, nu har jag suttit och trixat med bilderna ett tag. Ville ha lite collagebilder så att de inte skulle ta så mycket plats, men det var oväntat svårt att göra det från Picasa. Nu är de där iallafall.
Som ni kan se har vi tillbringat dagen på stranden. Eller egentligen eftermiddagen, för i förmiddags var det åska och ordentliga regnskurar och vi satt och myste inomhus med dörrarna öppna ut till terrassen där regnet skvalade ner från taket och åskan knallade ordentligt över de närliggande bergen. Vi läste lite, busade med Vira och tog det riktigt lugnt. Kan ju nämnas att Vira inte väckte oss förrän klockan var tio så vi var ganska sent på det från början och vi hade ju köpt frukost igår i affären så nu fick vi stå vårt kast och fixa fruktsallad och ägg och mackor. Jag har upptäckt att kaffefilterna är perforerade vilket gör kaffet till det blekaste man sett. Inte ens dubbla filter hjälper. Måste hitta nya.
När vädret stabiliserat sig något packade vi in oss i bilen och med hjälp av den vägbeskrivning jag skrivit ner under Sven-Ottos infomöte tog vi oss till Sai Noi Beach. Ingen stor strand, men väl så fin. Och folktom. Vi kom dit vrålhungriga och satte oss direkt på restaurangen närmast parkeringen. Eller egentligen tittade vi in på båda restaurangerna och valde den där det redan satt västerlänningar och åt. Det var rangliga plaststolar i svagt nedförslut, hålig plastduk och ett skrangligt soltak i bambu som vi inte fick plats under. Men när maten kom var den bättre än vi någonsin kunnat drömma om. En hel färsk havsabborre som ångkokts med vitlök och lime, och till det stekt ris med skaldjur och för att svalka av det heta en papayasallad. Alldeles förträffligt! Vira hade somnat i bilen och sov i vagnen under hela lunchen. Sen fick vi solstolar gratis av restaurangfolket och lade oss för att mysa under ett parasoll. Det lite mulna vädret var fantastiskt för oss allihop, inga brända näsor ikväll, men det var ändå härligt varmt och havet var precis så varmt och skönt som jag vill ha det. Dock stora vågor som skapade kamp mellan mig och min bikini, men alldeles underbart att få salt i håret och sand mellan tårna.
En stund slumrade vi där allihop i skuggan, sen vaknade jag och sen Vira som pillade lite med sina tår ett tag.
Inte förrän klockan sex kom vi hem igen, och då hoppade jag av vid restaurangen och förberedde tjejen där på att vi skulle dyka upp om en timme eller så. Igår när vi kom var där ju stängt, trots att skylten angav att det skulle vara öppet till klockan tio.
När vi kom hem kunde Max inte motstå ett dopp i poolen och så fick även Vira på sig sina nya bad(blöj)byxor och för första gången blev hon badad i nåt annat än ett litet babybadkar. Och som hon gillade det! Hon tjöt och skrattade och plaskade vilt med armarna. Ibland fick hon vatten i ansiktet och såg ytterst förbryllad och lite skrämd ut, men när hon såg att vi skrattade skrattade hon också och så plaskade hon om och om igen.
Detta lilla bad gjorde att det tog mer än en timme innan vi gick till restaurangen, vilket ledde till att den lilla restaurangtjejen dök upp här i trädgården vid halv åtta och undrade om vi hade tänkt att komma eller inte. Det märks att det inte är högsäsong på det här området...
Vi var iallafall just på väg och fick återigen jättegod mat. Vira var lite kinkig precis i början, och Max skulle gå en runda med henne för att hon skulle somna. Jag såg hur han gick till andra sidan av den stora poolen, sen vände han och kom tillbaka. Då sov lillsmurfen. Det tar på krafterna att bada.
Nu har vi just flyttat in efter att ha suttit utomhus och datat. Det är snart läggdags igen och imorgon planerar vi en riktigt lugn dag här hemma. Kanske en tur till nattmarknaden framemot kvällen. Och så blir det massor av bad såklart. Jag vill ju också bada med Vira!

1 comment:

Olu said...

Verkligen härliga bilder!
Det är så roligt att vi får ta del av vad som händer hos er både i text och bild. Det verkar vara helt perfekt semesterliv.
Skulle varit kul att va' med när Vira badade. Kan kanske bli en liten videosnutt på nå't bad längre fram??